Kenget e milosaos online dating best free dating sites reviewed

The main source for such data is the Expenditure System of the Treasury Central Office.

The information provided by AIS through its two portals, Spending Data Albania and Open Data Albania, contains all details about every payment, and treasury transaction carried out by the 1600 budgetary institutions in the country starting from January 2012.

The data are updated on weekly basis, and are accessible, usable, and reusable by all those interested.

For more detailed information on Treasury Transactions 2012, please contact us at [email protected]

Poema është e ndërtuar në mënyrë të tillë që kalimi nga një kapitull në tjetrin është krejt i befasishëm madje këngët e poemës mund të duken si vjersha të veçanta.

Unitetin poemës nuk ia jep bashkrendimi logjik i ngjarjeve përmes subjektit, por ideja poetike.

Ai mishëron heroin romantikme botë të gjerë shpirtërore që ngrihet më lart se mjedisi; njëkohësisht edhe taë hero që kryen një faj tragjik dhe, disi zbehtë, nga fundi dhe heroin luftëtar. Rina, mishëron idealin romantik të vajzës së dashuruar, bashkëshortes dhe nënës, po ka edhe disa tipare reale të fshatares arbëreshe.Kjo pohohet përmes dashurisë së dy të rinjve prej klasash të ndryshme, përmes figurës së bijës të Kallogresë, vajzë me virtyte të larta; po kështu përmes përshkrimit të idealizuar të lumturisë së tyre të thjeshtë, që i mposht vështirësitë materiale si dhe përmes përshkrimit, në disa vende, të jetës së rëndë të të varfërve dhe simpatisë që tregon autori për ta. Ai shpreh edhe filozofinë e qëndresës morale nëpërmjet vargjeve të thjeshta e të madhërishme të frymëzuara nga poezia popullore: Duro, zemër, duro, si duron mali me borë si dhe nëpërmjet fatit të protagonistit, që u bëri ballë në fillim tërë pengesave që ndesh për të realizuar dashurinë e tij dhe, më vonë, humbjes së tërë njerëzve të dashur.Në zgjidhjen e dy konflikteve të poemës ka njëfarë artificialiteti.Poeti pohon nëpërmjet kësaj vepre dy ide: të drejtën e individit për të qenë i lirë të zgjedhë fatin e vet dhe pashmangshmërinë e luftës së armatosur për të çliruar atdheun.Kjo ide e fundit shprehet në vargjet kushtruese: Erdhi dita e Arbrit!

Search for kenget e milosaos online dating:

kenget e milosaos online dating-65kenget e milosaos online dating-38kenget e milosaos online dating-44kenget e milosaos online dating-65

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “kenget e milosaos online dating”